whatsapp facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up fire mail youtube

Davetiye Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Büşra Taşkesen
3 Dakika Okuma Süresi
0 20

Davetiye seçerken dikkat edilecek özellikler hakkında bilginiz varsa davetiye seçmek oldukça eğlenceli olabilir ama aksi durumda zamanınızı alabilir. Bu noktada davetiye seçerken dikkat edilmesi gereken hususları anlatacağız.

Tasarım Ve Model: Davetiyenin tasarımı zevkinize hitap ederken görüntüsü ilgi çekmeli. Davetiye seçerken dikkat edilecek bir diğer hususta düğün teması, örneğin bir kır düğünü düşünüyorsanız kır çiçekleriyle bezenmiş bir davetiye olabilir. Modele karar verdikten sonra yazı tipinin adres için okunabilir olmasına dikkat edin… Ayrıca gözü yoracak koyu renkler seçmeyin…

İlginç-Düğün-Davetiyeleri-ilaç.jpg              2015-Kırmızı-Kalp-İçinde-Gelin-Damat-Figürlü-Düğün-Davetiye-Modeli-500x501.jpg


Adet Bilgisi: seçerken dikkat edilecek özellikler arasında yer alan adet bilgisi iki ailenin de davetli listeleri tamamlandıktan sonra şekillenecek bir konudur. İki aile de davet edecekleri her aileye bir davetiye göndereceklerini düşünerek sayıyı hesap etmelidirler. Sayı netleştikten sonra davetiye basımını yaşanabilecek aksiliklere ve hesaplanmayan durumlara karşı %10 daha fazla yaptırmanızı öneririz :) Böylece davetiyenizi hatıra olarak saklamak isterseniz de rahat davranabilirsiniz.

155.970.jpg


Kağıt: Unutmayın ki davetiyeyi gösteren tasarım değil kağıdın cinsidir. Daha ucuz olması için ya da başka nedenlerle ince kağıt seçenler genelde bu yüzden pişmanlık yaşarlar çünkü tasarımları çok güzel olsa dahi istedikleri etkiyi yaratamazlar :) Davetiye seçerken dikkat edilecek özellikler arasında yer alan kağıt çeşitleri için dokulu, düz, kabartmalı olan seçenekleri incelemeyi atlamayın.

Beyaz-Zarflı-Kraft-Davetiye-Modeli-70144-3.jpg


Düğün ve Nikah: Ailesinin çevresi çok geniş olan kişilerin genelde istemeden de olsa tercih ettikleri bir yöntemdir nikah ve düğünün ayrı yapılması. Hal böyle olunca da davetiyelerin farklı bastırılması, düğüne davet edilmeyecek kişilere sadece nikah bilgilerinin yer aldığı davetiyelerin gönderilmesi gerekir. Davetiye seçerken dikkat edilecek özellikler arasında yer alan düğün ve nikah  için ayrı ayrı davetiye sorunsalına davetiyeciler tarafından güzel çözümler getirilebilmektedir.

mau-thiep-moi-kraft-768x512.jpg

Fiyat: Davetiye seçerken dikkat edilecek özellikler arasında fiyat tabi ki ilk sıralarda yer alır ancak unutmayın ki davetiyeler davetlilerde düğününüz için ilk izlenimi yaratacak materyallerdir. Özelikle günümüzde çoğalan internet üzerinden satışlarla beraber uygun fiyatı yakalamak epey zorlaştı. Eğer büyük bir şehirde yaşıyorsanız gezerek fiyat sahibi olabilir, kesenize uygun fiyatta bir davetiye modeli bulabilirsiniz. 

263184-2015-davetiye-modelleri7.jpg







Önceki MakaleSonraki Makale

Yorumlar

Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.