whatsapp facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up fire mail youtube

Kendime Uygun Gelinliği Nasıl Bulurum?

Büşra Taşkesen
3 Dakika Okuma Süresi
0 20

Kadınların en büyük hayali düğün ve tabikide gelinliktir. Peki bu peri masalının gelinliğini neye gore seçmeliyiz yazımızda görelim…

a) Düğün mekanı: Gelinliği seçerken en önemli etkenlerden birisi de düğün mekanıdır.Kır düğünü yapılıyorsa daha sade ve balık modeli bir gelinlikle sade ve şık bir ortam yaratılabilir.Gösterişli bir düğün mekanı yapılıyorsa kabarık ve bolca tül kullanılmış bir parça üstünüzde çok şık durabilir.

b) Bütçe: Eğer gelinlik modeli kafanızda netleştiyse istediğiniz gelinlikçiye gidip diktirebilirsiniz.Fakat bu noktada bütçe size zorlayan bir detay olacaktır.Bu yüzden bütçeyi önceden belirleyip yola koyulmak size zamandan tasarruf sağlayacaktır.

 c) Vücut Tipi: Biz kadınların en büyük sıkıntısı vücut tipini tanıyıp ona gore giyinmektir.Öncelikle kendinizle barışık olmalı ve kendinize karşı özeleştiri sahibi olmalısınız. Herkesin gözünün sizde olacağı bu özel günde kesinlikle kendinize uygun bir parçayı deneyip uygun olup olmadığını görmeniz faydalı olacaktır.

Gelinlik seçerken yapılacak en önemli noktalardan birisi de alışverişe çıkmadan once bir ön araştırma yapılması ve yılın trendlerinin gözden geçirilmesidir.Fakat tabikide bu noktada ön araştırmaya tamamen güvenmek çok mantıklı gelmeyebilir.Çünkü görüp denemediğiniz bir modeli denemeden üzerimizde nasıl duracağını bilemeyiz.

e) Tavsiye ve Öneri:Provaya giderken zevkine ve tavsiyelerine güvendiğiniz birini mutlaka yanınızda götürün çünkü birinin size objektif olarak fikir vermesi her zaman işinize yarayacaktır.Ancak kalabalık bir grupla provaya gitmek bu noktada sizi zora sokabilir,her kafadan bir ses çıkması sizi yoğun stres altına sokar.

f) Prova: Gelinlik denerken sıkça provaya gitmek sizin yararınıza olur.Çünkü düğüne kadar stres,heyecan vb. Etkenlerden dolayı vücudunuzdan olacak değişimlerden dolayı gelinliğin vücudunuza oturması gerekir.

g) Konfor: Seçtiğiniz modelin sizi rahat ettirmesi önemli noktalardan birisi.Gece boyunca ayakta duracak olmanız ayakkabı ve gelinlik konusunda iyi bir seçim yapmanız gerektiğini gösterir.

h) Gelinlik Boyu: Gelinlikte yapılacak ufak hileler sizi daha şık gösterecektir.Kısa boylu biri iseniz terzinizin yapacağı küçük dikişler ve bir topuklu ayakkabıyla daha uzun gözükebilirsiniz.

I) Göğüs Boyu: Büyük göğüslere sahip biri iseniz straplez gelinlik hem konfor hemde görünüş itibariyle hoş durmayabilir.Geniş omuzlara sahip iseniz prenses model bir parça tercih edebilirsiniz.

Ve son olarak….Gelinlik seçerken çevrenizden sürekli size fikir verenler olacaktır. Unutmayın ki her zevk farklıdır ve herkesi mutlu edemezsiniz. Bu nedenle her söylenene takılmayın ve kendi zevkinize sonuna kadar güvenin. İleride kendi peri masalınızı düşünürken derin keşkelere dalmayın….

Önceki MakaleSonraki Makale

Yorumlar

Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.