whatsapp facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up fire mail youtube

Damat Saati Nedir? Damat Saati Nasıl Olmalıdır?

Büşra Taşkesen
4 Dakika Okuma Süresi
0 20

Saat, düğün alışverişlerinde damat adaylarına hediye edilecek en güzel aksesuardır. Alyans dışında neredeyse hediye bile alınmayan müstakbelinize alacağınız tek hediye olan damat saati çok özel ve uzun ömürlü olmalı. O nedenle seçimini yaparken anlatacağım ayrıntılara mutlaka dikkat etmelisiniz.

Elegant-Groom-Watch.jpg


Damat Saati Nedir?

Damat saati aslında bildiğimiz erkek saatinin ta kendisidir. Adının damat saati olması tamamen hediye edildiği zaman ile alakalıdır. Damat saatinin kalitesi ve şıklığı, damada verilen değeri göstermek açısından büyük önem taşıdığı için seçimine çok önem verilmesini  öneriyorum.

Damat Saati Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Nedense damatların aksesuar konusunda gelinler kadar şanslı olmadıkları düşünülür. Halbuki en güzel aksesuarı kapanlar damat adaylarıdır. Bir gelin saat takarsa gelinliği ile hoş gözükmezken damatlar saatleriyle şıklıklarını tamamlar. İşte tam da bu nedenle seçeceğin saatin kalitesi senin için en önemli faktör olmalı.

Saatlerin kalitesi denince ise akla ilk olarak İsviçre saat ustalarının tasarladığı saatler gelir. Bu tasarımların en çok öne çıkan markası ise 1975 yılından beri yaratıcı saat markaları arasında öncü bir rol üstlenen Maurice Lacroix saatleridir.

Ayrıntıya verdiği önemle hem modern hem de geleneksel kimlikleri birleştiren ünlü markada ince işçiliği ile öne çıkarak lüks damat saatleri arasında ilk tercih edilen modellerdendir.

Damat saati alırken saatin teknik özelliklerine de dikkat edilmesi gerekir. Kullanılan metaller, camının kalitesi ve tasarımında kullanılan aksesuarlar saatin görüntüsünü ve değerini belirleyen faktörlerdendir.

Damat saati ömürlük bir hatıra olduğu için en önem verilmesi gereken kriterlerden biri de markadır. Saat denince ise İsviçre menşeli markalar hem kaliteleriyle hem de güncel teknolojiyle uyumlu modern tasarımlara sahip oldukları için daha fazla öne çıkar. Ayrıca damat saatleri uzun süreli kullanılacağı için üretici firmanın bilinirliğini dikkate alarak seçim yapmanı öneriyorum. O nedenle bütçenizi ona göre ayarlamalısınız.

Damadın Tarzıyla Uyumu

Damat saati alırken tabii ki damadın tarzına uygun bir model alınmalıdır. Her ne kadar adı damat saati olsa da ömürlük bir hediye alacağınız için sürekli kolunda taşımak isteyeceği bir model seçmelisiniz. Müstakbel kocanızın  giyim tarzı ve stiline göre bir seçim yaparsan o saatin kutuda kalmayacağına emin olabilirsiniz.Örneğin sportif bir stili olan birine kronograf, hasır ya da çelik bilezik damat saati alabilirsiniz. Normal hayatında daha casual ya da klasik giyinmeyi tercih eden birine ise her kıyafetle uydurabileceği kahverengi ya da siyah deri kayışlı saat modellerinden birini satın alabilirsiniz.

Damat Saati Damatlıkla Uyumlu Olmalı mı?

Öncelikle şu sorunun cevabını vermelisiniz. Satın almak istediğin saati sadece düğünde mi takmasını istiyorsun yoksa tüm hayatı boyunca severek kullanacağı bir model mi istiyorsunuz. Cevabın ne olduğunu ikimiz de biliyoruz. O halde seçimi sadece düğün günü için yapmayacağını anlamış olmalısınız. Ve eğer seçimini lüks saat markalarından yapacak olursanız seçtiğiniz model ne olursa olsun saatin camı ve kullanılan aksesuar özelliklerinin kalitesi ile düğün günü de takabileceği bir model seçmiş olabilirsiniz.

Bir erkeğin tarzındaki imzası saatiyle belirlenir. Evlilik hazırlıkları sırasında hep ikinci plana atılan damat adayları için en özel hediye olan damat saatini modası hiç geçemeyecek markalardan biri olan Maurice Lacroix’dan seçerek müstakbel eşinizin tarzına katkıda bulunmanızı öneriyorum.


Önceki MakaleSonraki Makale

Yorumlar

Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.