whatsapp facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up fire mail youtube

2018 Gelinlik Modelleri

Büşra Taşkesen
4 Dakika Okuma Süresi
0 20

2018 Gelinlik modasında tül ve ipekli kumaşlar,düz ve prenses kesimler büyük bir yer kaplıyor. Bu parçaların karşımıza sıkça çıkacak olması herkesin bu modeli tercih edeceği anlamına gelmez. Öncelikle vücut tipini iyi tanımak ve vücuda uygun modeller tercih etmek faydalı olacaktır. Şimdi bu senenin trend modellerine gözatalım…

İşlemeli Modeller: Boncuk,inci,taş ve daha birçok detaylarla işlenmiş bir gelinlik sizi düğününüzde ışıl ışıl yapacaktır. Bu sezon çoğu modacının tercihi olan işlemeli detaylar gösterişli bir düğün için ideal…

sırtı-tül-işlemeli-gelinlik-modeli.jpg  7-667x1000.jpg


Pelerinli Modeller: 2018 sezonu gelinliklerinde modacıların sıkça kullandığı pelerinler sizi düğününzde süper kahraman gibi hissettirecek.Ancak şu noktaya dikkat edilmeli: pelerin kullanılan bir gelinlikte kesinlikle duvak kullanılmamalıdır. Aksi takdirde ortaya karmakarışık bir durum çıkabilir. 

pelerin.jpg   pia-hakko2.jpg


Dantel Gelinlikler: Ve modası hiç geçmeyen dantel detaylı gelinlikler…Ancak bu sezon daha çok karşımıza çıkacak gibi gözüküyor.Modacıların bu detaylara sıkça yer verdi.2018 De romantik ve sade gelinlerin tercihi yine dantel modelden yana olacak….

gelinlikte-sirt-detayi-dantel-ve-islemeli-sirt-dekolte-11.jpg

Fiyonk Detaylar: Bu sezon fiyonk için altın çağ diyebiliriz.Her ne kadar küçük boyuttaki fiyonklar zarif dursa da bu sezon büyük ve göze batan modeller sezonun trendi olacak diyebiliriz.

arkasi-fiyonklu-gelinlik-modelleri-8.jpg

Çiçek Detayları: Geçtiğimiz sezon karşımıza sıkça çıkan modeller bu sezonda yine karşımızda. Çiçek detayı bu sezon yine zarif gelinlerin tercihi olacak. Özellikle tül kumaş üzerine uygulandığında hoş bir görüntü oluşturacaktır.

prev-w2_sarayli-moda-galerisi-1437424492.JPG

Katlı ve Fırfır etekler: Bu sezon etekler canlanıyor!. Prenses kesim gelinliklerde hoş bir izlenim yaratan katlar gelinliğe bambaşka bir hava katacak.Ancak her fiziğe uygun olmayacak olan bu model seçilirken çok dikkat edilmeli.Çünkü olduğunuzdan daha kısa görünebilirsiniz.

fırfır334.jpg

Transparan Modeller: Transparan ve işlemeli gelinlik modelleri bu senenin sıkça karşılaştığımız modeli. Her gelin adayının tercih edeceği bir model gibi görünmese de iddialı bir görünüm isteyen gelinler için birebir.

long-sleeve-high-neck-lace-see-through-back-trumpet-mermaid-wedding-dress-abb0016-c.jpg

Tüy Detaylar: Tüy detayları dekorasyonda olduğu gibi gelinliklerde de karşımıza çıkıyor.Özellikle çiçekli detaylarla birlikte naif bir görünüm oluşturuyor.Kır düğünü için gayet uygun bir model olacak…

12496436_1_m.jpg

Bohem Tarzı Gelinlik: Tüm dünyayı etkisi altına alan Boho tarzı, ayakkabı seçiminden gelin çiçeğine ve takılara kadar, yeni sezonda gelinlerin favorisi olmaya aday. 

bohem.jpg

Boho stilinin temelini oluşturan doğal renkler, hacim, konfor ve kombinasyonu tamamlayan dokular, gelinlik modellerinde öne çıkıyor. Gelinlikle birlikte kullanılan bilezik, saç aksesuarları, kolye, kemer gibi malzemeler de yine Boho stiliyle gelinlerin baş tacı olmaya aday.

Bohem kelimesinden gelen Boho, Hippi, Vintage ve Gipsy tarzını harmanlayan bir anlayış aslında. Özgürlük, şıklık ve doğallığın bir ifadesi olarak gelinliklerde de aynı duyguyu oluşturmak için kullanılıyor.

 Doğal, etnik özellikleri taşıyan, vintage objeleri içinde barındıran, kişisel dokunuşlara imkan tanıyan Boho konsepti, sıradanlığı sevmeyen ve değişikliğe açık olan gelinlerin ideal seçimi oluyor. Dantel ve örgü gibi farklı dokularla tasarlanan gelinliklere keten,ipek, kadife, pazen, deri, yün gibi kumaşlar da eşlik ediyor.

 Taze çiçeklerle bütünleşen 2018 gelinlik modellerinde, etnik çizgiler, avangart motifler ve yaratıcılık içeren farklılıklar, gelinleri hem daha romantik hem de daha zarif gösteriyor. Plaj veya kır düğünlerinde doğal çiçeklerden yapılmış bir taçla süslenen dağınık saçlar, gelinliğin adeta tamamlayıcısı.

Minimalist Detaylar: Dekorasyonda olduğu gibi gelinliklerde de minimalist detaylara rastlamak mümkün.Kesimleriyle ve tasarımlarıyla sade bir görünüm oluşturan minimalist tasarımlar göz dolduruyor.Sade ve şık olmak isteyen gelin adayları için uygun bir tercih olabilir.

minimalist.jpg








Önceki MakaleSonraki Makale

Yorumlar

Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.