whatsapp facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up fire mail youtube

Mobilya Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyim ?

Raşa Albina
3 Dakika Okuma Süresi
0 20

Mobilya seçimi; deneyim gerektiren bir iştir. Yeni evlenecek çiftler mobilya satın alırken zaman zaman hatalı kararlar verebilir. Zira sektörde çok farklı kalite seviyelerinde ürünler bulunur ve görsel olarak tam aradığınız ürün olduğunu düşündüğünüz mobilya, aslında kullanım ömrü ve kalite standartları bakımından hiç beklemediğiniz niteliklerde yer alabilir. Elbette belli bir marka standardında yer alan ürünlerin, sınıfında yer alan diğer ürünlerin önünde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu ürünler de oldukça pahalı ürünler olabilir ki, evlilik aşamasında yapacağınız diğer tüm masraflarla bir araya geldiğinde bu maliyetlerin sizi zorlamasını istemezsiniz. Bu durumda istediğiniz ürüne, uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla ulaşmak için biraz araştırma yapmanız gerekecektir.

Hangi Tür Mobilya Tercih Edilmelidir?

Günümüzde mobilyalar 3 grupta üretilir.

  • Masif Mobilyalar
  • Kaplama Mobilyalar
  • Modüler Mobilyalar

Masif mobilya ürünleri oldukça pahalı olmakla birlikte, bulunması oldukça zor olan ürünlerdir. Genellikle koltuk takımlarının iskeletleri ve diğer mobilyaların ana omurgalarının üretiminde masif ağaç kullanılır. Eğer ciddi maliyetleri göze almıyorsanız bu alışveriş sizin için karlı olmayabilir. Ama masif mobilyaların asırlarca kullanılabildiğini de belirtmekte fayda vardır.

        

Kaplama ürünler ise genel olarak piyasada tercih edilen esas üretim teknolojisidir. Sunta olarak tabir edilen bileşenin masif ağaç ile kaplanması ile elde edilen bu ahşap türü, hemen her mobilyanın üretiminde kullanılır. Tabii bu üretim teknolojisinde de farklı kalite standartları söz konusudur. Özel olarak imal edilen ürünler ile düşük kalite standartlarında fabrikasyon olarak üretilen ürünlerin nitelikleri farklıdır. Üreticiler, atölye ortamında el işçiliği ile üretilen mobilyaların çok daha nitelikli olduğunu iddia ederler.

     


Her ne kadar üreticiler en iyisinin kendi üretimleri olduğunu iddia ediyor olsa da, günümüzde modüler mobilya kavramı çok farklı bir boyut kazanmıştır. Global firmaların ürettiği oldukça kaliteli ürünleri çok uygun fiyatlarla, internetten dahi satın alabiliyorsunuz. Üstelik sökülebilen bir mobilya türü olmalarından dolayı modüler mobilyalarınızı taşınma esnasında zarar görmeden taşıyabiliyorsunuz.

 




Önceki MakaleSonraki Makale

Yorumlar

Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.