whatsapp facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up fire mail youtube

Düğün Günü FİT Olmak İsteyen Gelinler İçin Tok Tutan Yiyecekler

Büşra Taşkesen
4 Dakika Okuma Süresi
0 20

Düğün öncesinde gelinliğe rahatça girebilmek için sıkı bir diyet uygulamak çok faydalı.Ancak bu tamamen aç kalmak,kendinize açlığa mahkum etmek anlamına gelmemelidir.Gelinlerin yaptığı çoğu hatalardan biriside telaş e stresten yemek yememek oluyor bunun sonucunda ise halsizlik ve tempoya ayak uyduramamak gibi birçok sorun baş gösteriyor.Peki hangi besinler tokluk hissi vererek hemde sağlıklı olmayı sağlıyor.Yazımızda….

Elma: Pek çok beslenme ve diyet uzmanı elmanın faydalarından bahsetmekte.Elma içinde bulunan besin değerleri bakımından sağlıklı bir besin.Eğer elmayı yemekten once 1 adet tüketirseniz oluşan tokluk hissinden dolayı masadan erken kalkacaksınız.Ayrıca elma kandaki glikozu da düzenlediği için gün boyu daha enerjik kalmanızı sağlayacaktır.

bowl-of-apples-hd-image-960x640.jpg

Yeşil Çay: Eğer çok acıktıysanız ve bir sonraki öğüne çok varsa 1 bardak yeşil çay işinizi görecektir.Yeşil çay açlık hissini tetikleyen hormonları bastırır.Ancak yeşil çayın sürekli kullanımı bağırsaklarınızda problem yaratabilir.Bu sebepten bilinçli kullanmalısınız.

the-feast-green-tea-nyc.jpg

Yoğurt: Ozellikle kilo problem olanlar için diyetisyenler mutlaka yoğurt önerirler.Yoğurt gerçekten içindeki besin değerleri açısından hem sindirime yardımcı olur hemde günboyu tok gezmenizi sağlar.

20140907-ny-yogurts-sohha-3-vicky-wasik-768x576.jpg

Yulaf Ezmesi: Sabah kahvaltınızda ya da ara öğünlerde yoğurtla beraber tercih edebilirsiniz.Yulaf içindeki besin değerleri bakımından faydalı bir yiyecektir.

5AuWMSxpR0.jpg

Çorba: İçinde bolca sebze bulunduran çorbalar gelinler için ideal bir besleyicidir.Ana yemekten once içeceğinizi 1 kase çorba tokluk hissi verecek ve doymanıza yardımcı olacaktır.Bu dönemde özellikle brokoli çorbası besin değerleri bakımından ideal olabilir.

CREAMY_BROCCOLI_SOUP_5.jpg

Salatalar: Özellikle yeşil yapraklı sebzelerden yapılmış 1 tabak salata 200-250 kaloridir.Sizi hem besler hemde tok tutar.Ayrıca salatada asla yağ kullanmayın.

161254_stock-photo-delicious-vegetable-salad-with-low-calorie.jpg

Kuruyemiş: Ara öğünlerde kullanmanız gereken kuruyemişleri asla çantanızdan eksik etmeyin.Ve mutlaka tuzsuz kuruyemiş tercih edin.Ayrıca hergün yiyeceğiniz 1 avuç cevizle düğün temponuzda daha enerjik olabilirsiniz.

39292-gunde-30-gram-ceviz-tuketmek-5874b92f302f6.jpg

Protein: Balık,tavuk ve deniz ürünler yiyerek tokluk hissinizi uzatabilirsiniz.

1600x1200.jpg

Yağlar: Diyet yaparken yağlar her ne kadar zararlı olsa da az bir miktar faydalı olacaktır.Öğünler arasında 1 avuç fındık ya da zeytin gibi yağ barındıran besinlerden faydalanabilirsiniz.

939.jpg

Baharat: Baharat sizi iki şekilde tok tutacaktır. Baharatlı gıdalar sizin daha az yemenizi sağlar diğeri ise baharat hararet yaptığı için bol bol su içersiniz ve tokluk hissi oluşur.

exotic-spices-in-the-kitchen-640x360.jpg

Yumurta: Sabah kahvaltısında yiyeceğiniz haşlanmış yumurta ile gün boyu tokluk hissi yaratabilirsiniz.

eggs.jpg


Avokado: Avokado normalde çok tercih edilmese de bu dönemde içerdiği besin değerleri açısından tercih edilmelidir.Avokadoyu yoğurtla karıştırıp yiyebilirsiniz.Ayrıca c vitamini açısından da zengin bir yiyecektir…

c0b390a8d2967ba04bc9f87c516e46dc.jpg

İştahınızı kesecek diğer öneriler:

Az ve sık öğünler:Yemeklerinizi ara öğünler haline bölmeniz örenğin 3 öğünü 6 öğün şekline getirip az az yemeniz faydalı olacaktır.

Su: Yemek yemeden once 1 bardak su için bu sayede yemekte daha az porsiyonlar yersiniz.

Uyku: Eğer uykunuzu tam almazsanız gün içinde düşen enerjiniz için yiyeceklere başvurursunuz.Yoğun hazırlık temposundan dolayı uykunuzu almanız sizin için çok önemli.

Önceki MakaleSonraki Makale

Yorumlar

Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.