whatsapp facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up fire mail youtube

Düğün Müziği Nasıl Seçilir?

Büşra Taşkesen
3 Dakika Okuma Süresi
0 20

Düğün müziği düğününüzde size eşlik edecek en önemli ayrıntılardan birisi.İlk dans,pasta kesimi ve oyun havalarına kadar bütün anlarınıza tanıklık edecek ve bu yüzden çok titiz davranmalısınız. Peki düğününüzde çalacak bu şarkıları seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Canlı Müzik mi? DJ mi?

Öncelikle düğün mekanı bu konuda çok önemli bir faktör. Eğer açık hava bir düğün düşünüyorsanız bir orkestra ile anlaşıp rüya gibi bir düğün ortamı oluşturabilirsiniz.Bütçeniz kısıtlıysa uygun fiyata bir dj ile anlaşabilirsiniz. Öncelikle bunu belirmeli daha sonrada sahne alacak sanatçı konusunda konsepti düşünebilirsiniz.

İlk Dans Müziği:

 Ömrünüz boyunca unutulmayacak bir ana güzel ve eşsiz müziğin eşlik etmesi gerekecek. İster canlı müzik ister dj olsun bu şarkıları sizin seçmeniz gerekecek. Öncelikle şunu unutmayın ki seçtiğiniz müziğin düğün atmosferini siz oluşturacaksınız. Hareketli ya da klasik parçalar seçmek sizing zevkiniz.Bu sebeple dj ile görüşmeden once sevdiğiniz ve derin anlamı olan parçaları liste haline getirebilirsiniz. Gelin ve damat sahneye gelmeden once davetliler için klasik bir parça tercih edilebilir.

 Salona girişte gelin ve damadın geldiğini haber veren bir parça olacak bu yüzden ilgi çeken bir eser olmalı. Düğün müzikleri içinde masalsı bir hava yaratmalısınız. Yavaş başlayan ve adım adım hızlanan eserler size uygun olabilir

Masalsi bir hava yaratmak için:

Righteous brothers-Ghost film müziği

Love and Marriage-Frank Sinatra

Fikrimin İnce gülü-Sema

Nikah İçin: Düğününüzün en önemli anında çalacak müzik çok fazla gürültülü ya da fazla yavaş olmamalı.

İlk dans: İlk dans gece boyunca çalacak en önemli şarkılardan biri olacak. Bu yüzden düğünden önce epey prova yapıp sizin için derin anlamı olan bir şarkı seçebilirsiniz.Ritmi size ve hayat arkadaşınıza kalmış…

Gece Boyunca çalacak müzikler için: Genel olarak düğünlerde yöresel oyunlar ve müziklere rastlıyoruz. Sizi ve davetlileri eğlendirecek hareketli parçaları bi dj yardımıyla seçip düğün akışına koyabilirsiniz.

Düğünde Çıkacak Sanatçı için: Eskiden orkestra olunca sanatçıya çok fazla ihtiyaç duyulmasa da günümüzde mutlaka bir sanatçı çıkıyor.Bu noktada sanatçının bütçenizi aşmamasına dikkat edin.

Önceki MakaleSonraki Makale

Yorumlar

Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.