whatsapp facebook twitter instagram google-plus pinterest linkedin search heart chat eye trending-up clock font keyboard_arrow_up fire mail youtube

Tarzına Uygun Gelin Makyajı Nasıl Olmalıdır?

Büşra Taşkesen
4 Dakika Okuma Süresi
0 20

Gelinliğinize, düğün mekanına ve ruh halinize göre tercih edeceğiniz tarzınıza uygun gelin makyajı hangisi? Karar vermek için işte küçük birkaç tüyo…

Doğal Gelin Makyajı:

Özellikle son yıllarda çok tercih edilen doğal gelin makyajı abartı semeyen gelinler için birebir…

Tarzınıza uygun gelin makyajı doğal gelin makyajı diyenlerdenseniz yüz hatlarınızı abartıya kaçmadan yumuşak ve sade şekilde vurgulamalısınız. Bu anlamda başarılı olabilmek için ten ve göz rengine göre gelin makyajı yaptırmak önemli bir nokta. Hafif fondöten ve kapatıcıları tercih etmek, cilt renginizin pigment rengine göre makyaj malzemeleri seçmek ve göz kapaklarını makyaja hazırlamak doğal gelin makyajında atlanmaması gereken detaylar.

makyaj.jpg

AdobeStock_83847798-768x512.jpeg

Klasik Gelin Makyajı

Tarzınıza uygun gelin makyajı klasik gelin makyajından yanaysa vereceğimiz üç adımı takip etmeniz şart!
 -Pembe tonlarında tercihe edeceğiniz allık ile utangaç gelin yanaklarınız olacak ve burun kemiğinize de yapacağınız ufak dokunuşlar ile doğallık katacaksınız.
 -Bakır tonlarında bir far ile göz kapaklarınıza kontür yapın, üst ve alt kirpik diplerinizi kahverengi bir göz kalemi kullanarak derinleştirin. Siyah maskara ile göz makyajınızı tamamlayın.
 -Rujunuzdan bir ton koyu bir dudak kalemi ile dudaklarınızı çerçeveleyin ve bronz tonlarında bir ruj ile makyajınızı sonlandırın.

0011.jpg

1504495082091_orig.jpg

Romantik Gelin Makyajı:

Tarzınıza uygun gelin makyajı romantik gelin makyajı diyorsanız soft bir görünüm için önerileri takip edin.

-Elmacık kemiklerinizin altına yavru ağzı tonlarında krem allık uygulayın ve erik tonlarında toz bir allık ile yanaklarınızı vurgulayın ve iki allığı birbirine yedirin. Pembe ışıltılı bir allık ile tam yanaklarınıza ışıltı katın.

 -Beyaza yakın bir ton ile kaş altlarınızı belirginleştirin ve göz kapağınızı ten rengine uygun bir ton far ile boyayın. Kahverengi göz kalemi ile gözlerinize derinlik katın. Siyah rimel ile göz makyajınızı sonlandırın.

-Dudaklarınızın için simli bronz bir ruj tercih edin ama bir ton koyu dudak kalemi ile dudaklarınızı çerçevelemeyi unutmayın. Bal renginde bir parlatıcı ile makyajı sonlandırın.

RedGold-9.jpg

Retro Gelin Makyajı:

Retro gelin makyajı en çok vintage tutkunu, giyimden aksesuara, saçından makyajına kadar eski zaman stillerini kendine örnek almış nostaljik gelinler için uygundur.

Retro gelin makyajı stilinin en çok bilinen yanı gözlere çekilen eyelinerdır. Eyeliner özellikle kuyruğu ile dikkat çekicidir. Tabi retro gelin makyajı sadece gözle tamamlanabilecek bir şey değildir, aynı derecede cilt ve dudaklara da özen göstermek gerekir. Dudak makyajı rengi kırmızıdır hatta olmazsa olmazdır. Kırmızı ruj tercih etmek istemeyenler için retro gelin makyajı dudaklar nude tonlarda bırakılarak ve sadece eyeliner ve far kullanılarak da yapılabilir. 

907471855c386da9ce2a96ecd4866e70.jpg

Buğulu Gelin Makyajı:

Dumanlı göz makyajı olarak da bilinen buğulu gelin makyajı koyu tonlarda bir göz makyajıdır. Çoğu gelin tarafından sadece gri ve siyah renkler kullanılarak yapıldığı düşünülen buğulu gelin makyajı aslında her renk ile kendi tonlarında uygulanabilmektedir. buğulu gelin makyajı modası geçmeyecek tek makyajdır.Özellikle göz rengine göre uygulandığında ortaya kusursuz sonuçlar çıkacağından emin olabilirsiniz.

jakie-sa-rodzaje-pedzli-do-makijazu.jpg

Önceki MakaleSonraki Makale

Yorumlar

Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.